Sparren één op één

Soms is het gewoon fijn om even met iemand te sparren. Over het verloop van je project of programma. Misschien zit je vast in je eigen denken, zoek je naar nieuwe energie of krijg je de mensen die meewerken aan je project onvoldoende gemotiveerd.

Als je even vastloopt

Het kan vervelend voelen als je er zelf even niet uitkomt, als je niet weet wat je volgende stap moet zijn. Dat is herkenbaar en normaal. Zeker in deze tijd waarin je met steeds meer partijen rekening moet houden en wel vooruit wilt. Op zo’n moment helpt het om met een ‘friskijker’ of ‘dwarsdenker’ te sparren, die ook kritische vragen durft te stellen. Die rol vervul ik graag voor jou.

‘What you see is what you get’

Met mij heb je echte gesprekken, zoals gesprekken bedoeld zijn. Ze zijn intens, omdat ik oprecht geïnteresseerd en betrokken ben. Ik stel onverwachte, soms ook confronterende vragen, waarmee ik snel tot de essentie kom. Mijn brede kennis en ervaring in diverse rollen in het publieke domein komt daarbij van pas. Na één gesprek kunnen mijn klanten vaak alweer vooruit. Met veel meer energie dan bij aanvang eindigen we het gesprek. Ik krijg terug dat ze weer kansen zien om aan de slag te gaan met nieuwe mogelijkheden die we hebben ontdekt. Kort en krachtig werken noem ik dat.

Resultaat

Een sparringsessie geeft je nieuwe inzichten in wat er speelt en hoe je verder komt. Daarmee kun je direct aan de slag, zodat je project of programma vaart houdt. Op die manier bereik je je beoogde resultaten op tijd en met energie en enthousiasme.

Ben jij je bewust dat je sneller verder komt als je af en toe een goede sparringsessie voert met een friskijker of dwarsdenker? Het lijkt me geweldig om met jou een echt gesprek te voeren, waardoor jij met frisse energie en nieuwe ideeën verder kunt met je werk. Zullen we kennismaken? Neem contact op.

Verschuiven van perspectief

‘Na de gesprekken die ik met jou heb gehad, kan ik wel burgemeester worden’, zei eens een oud-wethouder. Hij had veel inzicht gekregen over zichzelf en zijn ambities: waar wil hij voor staan en waar wil hij voor gaan? We sparden over zijn ambities en wegen om die te bereiken. Waar zitten de blokkades en waar dan de doorbraak? Deze verkenning leidde tot een verschuiving van zijn perspectief en bood hem zo veel meer mogelijkheden.

Zet de ramen open